четвъртък, май 08, 2008

Щях да пиша хубави неща

Щях да ви разкажа какъв интересен разговор проведох днес, щях да ви разкажа за дисковете на Нина Симоне и Едит Пиаф, които си купих, както и за онези, които просто набелязах. Щях да ви кажа и че срещнах Ники (НикРу) и че много й се зарадвах. Както и че тръгнах към СКТ с идеята да си купя билет за "Малкият принц", чиято премиера изпуснах покрай празниците.
И като стигнах до Кукления, всичко това се изпари. На 22 април е починала Сивина Сивинова, едно от най-чудните лица на СКТ - прекрасна актриса, млада, чаровна... Само на 35. Последно я гледах във "В лунната стая", където беше просто феноменална. И още - в "Свободно съчинение за слънцето", "Рике с перчема", "Златка - златното момиче", "Кой има магарешки уши", "Баба ми е върхЪ!"...
В такива моменти за пореден път ми става болезнено ясно, че човек трябва да прави онова, което му е на сърцето днес, защото може и да няма утре. Обаче защо трябва да си го припомням по подобен начин? Тя беше толкова сладка и талантлива!
Защо ли ви занимавам? Терсене ми е. Отивам да се разсейвам с икономическа социология - поне да мисля, че правя нещо, уж полезно - и без това няма никакво време до семестриалния тест.

Етикети: