петък, февруари 15, 2008

За Валентин и принцовете в полунощ

(0.00 на 15.02)
Заразнасяли се, представете си, с тия ми ти балони и ще празнуват... И защо пък трябва да има институция, която да ти казва, че точно на 29 април, 14 февруари или 27 септември трябва да правиш нещо специално за човека до теб? Айде, за 27 септември разбирам – нали е рождения ми ден, всички правят специални неща специално за мен и ме трогват до полуда. Обаче тая работа с Валентините и Валентиновците наистина ми е странна.
Не че гроздето е кисело – напротив. Много си ми е добре в положението, в което съм. Даже получих и валентинка. На всичкото отгоре, смятам и да си я запазя, защото е от човека, който ме гледа всяка сутрин от огледалото, присмива ми се на наивните блянове, които ме превръщат в голяма бяла птица (ама не лебед, съвсем не!), но знам и че ме обича достатъчно много, за да не ме излъже, пращайки ми тези редове:
„Честит Свети Валентин, Ели! Не, не, не ме унищожавай – знам, че ти е писнало от фалша, от балоните, от мъжете, за които Гуно е мръсна дума, а „Кармен” – порно звезда...” Нататък е лично.
Кого ли лъжа? Наистина ми писна от „преуспяващите” момчета, които си мислят, че като пият уиски, са от голямото добрутро. Е, да, ама за тях най-високият клас уиски се върти около Червения Джони, само щото е сред най-скъпите, които се продават в МЕТРО. Писна ми от такива като тях, дето се правят на много разбиращи, на много знаещи, но които всъщност не са компетентни дори по въпросите за своята простотия и абсолютна, дива, простащина.
Писна ми от боклуци с пари и претенции. Писна ми от грешно разбрани сигнали. Писна ми да сравнявам. И ми писна никой да не издържи сравнението дори и ей толкова мъничко.
Писна ми от това да се опитват да ме обичат въпреки това което съм, а не тъкмо заради него. И, не на последно място, писна ми да оставям тайничко своята личност, съществото си, онова, което Съм, досущ като грахово зрънце под дюшеците на избраните от мен принцове, и на сутринта те да се оплакват колко им убивало. Съжалявам, ръбовете са най-ценната част от мен, защото без тях бих била просто топчица, пусната по надолнището. Една от многото. И предпочитам ръбовете си пред вас, драги принцове.
Честит ви Свети Валентин!

Етикети:

8 Comments:

Blogger Unknown said...

пф..т'фа с Кармен- порно звезда би било адски добре. поне ще внесе някакъв елемент на обща култура сред подрастващите. пък и малко сюжет във филмите може и да поиздигне реномето на порноиндустрията. (=

иначе...мен още ми е криво, че принцовете пак излязоха на мода. а пък откакто пуснаха фабричното производство, принцесите излязоха на конвейер...

a бе...и т'фойта не е лесна(;
(все с нещо трябваше да завърша тоя коментар.)

15 февруари, 2008 13:49  
Blogger Eli Bakalova said...

Мани... сега не бих го написала тоя "манифест" - ама няма да го изтрия, защото е съвършено верен и наистина го мисля всичко това.
Само дето си е лично моя работа и не би следвало да занимавам другите с такива глупости, породени от поразклатените ми, в края на сесията, нерви.
Да'н'ти пука. Харесва ми новият дизайн на блога ти, впрочем. И благодаря за съпричастността, която ми се стори, че долавям.
Невчесани мисли, какво да ги правиш...

19 февруари, 2008 17:05  
Anonymous Анонимен said...

yo, kakto obiknowenno reshih da drashtq prostotii(ot dosta wreme mi e talant ;) )
Ta pod red, nedej da winish horata s kakwo swyrzwat Karmen, prosto napishi Karmen w nqkoe DC i wiv kakwo shte izleze ;)(dam, naqsno sym che ne tam e ideqta, prosto sym obektiwen)
tyj kato ot alkohol mn mn ne razbiram mislq da prezkocha taq chast ta da mina na walentinkata.Che super che si q poluchila, towa pak e neshto, na men skoro wreme ne mi se wqrwa da mi se sluchi takowa neshto.Za rybowete syshto se razlichawame, ako moga bih mahnal swoite :(, ewala che prodylvawash da dyrvish na swoeto(shte mi stane mn mychno kogato stanesh edna topchica )
Hmf, ot baq wreme ne bqh pisal tolkowa bukwi, naprawo iztrypwam kato si go pomislq :)
Ae, az shte hodq da gledam Karmen :D , do skiw Els

19 февруари, 2008 21:21  
Blogger Eli Bakalova said...

еМ, аз винаги ще държа на своето. Човек има твърде малко константи в живота. Моите ги браня с цената на всичко, което не пристъпва моралните закони - такива, каквито ги виждам.
Вероятно съм глупачка от световна класа, но мисля, че единственото, което притежавам, е онова, което СЪМ. И все ми се струва, че вероятно си заслужава да изхъскам на няколко принца с идеята да го запазя. Може и да греша.
И за да не задълбаваме по-дълбоко, ще те питам - "Турандот" в края на март? Естествено, и по-рано трябва да се видим, но мисля, че от твърде дълго се каним да идем съвместно на опера. Хъм? А, да... подозирам брилянтен състав.

19 февруари, 2008 21:50  
Anonymous Анонимен said...

ha! sama kazva6 4e iska6 da te obi4at takava kakvato si, a ina4e gi sravnqva6 s izgorata si...... (md trudno 6te mu nameri6 kopie)

uspeh ti pojelavam :)

20 февруари, 2008 14:51  
Blogger Eli Bakalova said...

Благодаря за "вметката". От мнението ти съдя, че не се познаваме - ако се познавахме, щеше да знаеш защо сравнявам, с кого сравнявам и, най-вече, защо никой не може да издържи сравнението.
Надявам се, е станало достатъчно ясно, че се опитвам да спра да го правя, защото знам, че не е честно спрямо останалите. Знам също и че човек не може да живее само със спомени - добри или лоши.
Мда...
А, да... впрочем, хубавото на "изгората" ми (ей, че хубава дума) беше, че ме обичаше такава, каквато съм. Вероятно сравнявам И заради това и мисля, че съм в правото си да го правя.
Но е хубаво да си наясно как изглеждаш в очите на другите. Полезно е, някак.

20 февруари, 2008 18:53  
Anonymous Анонимен said...

ama ae da ne mi wzimate statusa na tajstwen anonimen pls, che stawat nedorazumeniq ... :P
Kolkoto do srawnqwaneto, Els, nqma kak da srawnqwash viw chowek sys spomeni, wsichki sme greshni wse pak ;)
Kolkoto do obichaneto, hmf, smqtam che da q cenqt takawa kakwato e , ako ne dostatychno bi i bilo pone zadowolitelno :)

22 февруари, 2008 15:35  
Blogger Eli Bakalova said...

еМ, благодаря, но наистина нямаше нужда.
Всеки си има свое тълкуване, на което безспорно има право, още повече когато не знае подробности. Не мога да виня никого, а и не ми е пукало, когато анонимните ми (не)познати са ме съдили (точно защото информацията е твърде оскъдна).
Оценявам добронамереността ти, наистина. Снощи разказвах как направо те изгоних от нас, съскайки, преди онзи изпит. :)

22 февруари, 2008 20:04  

Публикуване на коментар

<< Home