петък, ноември 09, 2007

"Non pui andrai"

Онзи ден Тони ме пита дали имам идея коя е арията, която пя Толстой (героят на Олег Меншиков) в "Сибирският бръснар" (видял, че ми е сред любимите филми и решил да си пробва късмета). Не е като да не я пише във финалните надписи (предполагам), но все пак, специално за Тони и за имащите отношение към класическата музика "фенове", ето и въпросната ария в изпълнение на Брин Терфел (намерих я изпята и от Джузепе Тадеи, който е едно от най-хубавите неща, случили се на оперното изкуство някога, но записът е от 1956 година и качеството определено не е добро), който днес навършва 42 години (казах ви нещо за рождените дни, нали):
http://youtube.com/watch?v=z4q4eFboMro
Изпълнението на Giuseppe Taddei, в случай, че се престрашите, можете да откриете тук:
http://youtube.com/watch?v=nDv5jjKoI14
Алкохол пия рядко, но шоколад няма да откажа... :)
* Впрочем, тази ария ми е много любима и на мене - чувството за хумор на Моцарт не спира да ме изненадва. А Брин Терфел си е актьор, арията на Лепорело от "Дон Джовани" също му е изключително добра (пък и гледах запис от спектакъл, където направи чудеса от храброст на сцената, почти без да погледне диригента)... да не говорим за физическата прилика...

Етикети:

1 Comments:

Blogger MicOff said...

Задължително издири запис на Брин Терфел като Мефистофел във "Фауст"...Ковънт гардън" с бонус Георгиу и Аланя.....мноооого любим..:)

26 декември, 2007 00:21  

Публикуване на коментар

<< Home