петък, януари 18, 2008

A Hard Week's Night

Beatles. Почти.
Важното е, че и тая безпределно дълга и тежка седмица, свърши. Контролни, проекти, курсови, изпити, колоквиуми... от всичко по много и от сърце - ама наистина щедро.
А София пак беше блокирана заради посещението на много-важен-държавен-глава. Бързам да ви успокоя - вероятно това няма да се случи отново в близко бъдеще. Нямам кристално кълбо, но няма да имам повече и История на социологията. Ако се чудите каква е връзката, ще ви спестя дивенето - вторият колоквиум по тази дисциплина миналият семестър съвпадна с посещението на Буш в България и се изпържихме в собствените си телесни течности, борейки се с авторите и жегата, лишени от възможността да отворим дори едно прозорче. Днес отново имахме колоквиум по този предмет, г-н Путин бе в София, но този път прозорците можеха да се отварят. Само дето ние не искахме да ги отваряме.
Гледах полицаите, накацали като сини врабци през десетина метра и, честно да ви кажа, ми измиляха - сгушили се в униформите си, стоят на пост край Борисовата градина (с гръб към Цариградско шосе) и наблюдават дърветата и снега с онова празно усещане за неслучил се топъл чай. Знам колко им плащат, да. Но нито някой е решил да ликвидира Путин, нито пък, ако някой наистина е решил, тези премръзнали полицаи ще могат да го спрат. Обаче пък как добре се вписват в пейзажа...
В Борисовата градина пък националният отбор по бобслей провежда тренировки, а Албена Денкова упражнява съчетания с нов партньор пред Философския факултет. Изобщо, коварен лед и плакати с лика на Путин. Повече се радвам на тези на Buena Vista Social Club, които ще свирят в София на 6ти февруари. След Bebel Gilberto (и отново тя), това се очертава като другото "мое" голямо музикално събитие през последните месеци. Трябва да си взема билет, при това - спешно.
А, да - и вече имам тема за дипломна работа. Не е последно по значение, никак даже, просто не искам да се впускам в подробности, докато темата не бъде окончателно одобрена от ръководителя на катедрата. Имам всички основания да вярвам, че ще се получи точно това, което искам, и нито запетайка по-малко. И, точно в момента, ми се спи зверски.

Етикети: